Stockholm, Nordens Venedig.

Stockholm, som ofta kallas för ”Nordens Venedig” eller ”Skandinaviens Huvudstad”, är landets kulturella centrum. Här sker möten mellan alla slags människor och kulturer varje dag. Staden är full av gnistrande vattendrag och välskötta parker. Det är svårt att inte förälska sig i vår fantastiska och vackra huvudstad. Stockholms rika och spännande historia präglar varje hörn av staden. Livet i Stockholm är fartfyllt, och du kan alltid räkna med en spännande vardag fylld av unika människor och upplevelser.

 

Bo i Stockholm.

Behöver du hyra bostad i Stockholm? Här hittar du de senaste lägenheterna och hyresrätterna i och kring Stockholmsområdet. På sidan hittar du bostäder i alla prisklasser och storlekar. Du hittar allt från enkla rum mitt i innerstan till stora och rymliga villor i förorterna.

 

Om du är villig att betala lite mer kan du välja en bostad i till exempel Södermalm, Norrmalm eller Östermalm. Då har du alltid nära till det bästa Stockholm har att erbjuda.
Om du har en mindre budget, kan du alltid välja en bostad i utkanten av kommunen. Stockholm har en väl fungerande kollektivtrafik, så det är alltid lätt att ta dig dit du vill.

 

Ett bra tips är att ställa sig i kö i god tid, då hyresbostäder i Stockholm är riktigt eftertraktade. Ju närmare stadskärnan man vill bo, desto längre blir kötiderna. Ett annat bra tips är att bli medlem i en intressegrupp eller liknande, så kan du alltid hålla dig uppdaterad och se vilka hyresrätter som finns tillgängliga. Det finns även grupper för personer som är intresserade av att byta bostad med andra som bor i någon annan storstad, som till exempel Malmö eller Göteborg.

 

Om du vill öka dina chanser att hitta din egen hyresrätt i Stockholm, kan det ibland vara bra att hyra i andra hand. När du sedan hittar en förstahandsbostad, kan du visa upp dina referenser från din tidiga bostad, och på så vis öka dina chanser att få den nya.

 

Upplev Stockholm.

 

I Stockholm hittar du en bottenlös källa med upplevelser och aktiviteter. Den ena dagen är aldrig den andra lik.

Besök ett av de många museerna, som till exempel Vasamuseet, Östasiatiska museet eller Naturhistoriska Riksmuseet.

Fresta smaklökarna med ett besök på någon av de hundratals restaurangerna eller caféerna, och få en kulinarisk upplevelse utan dess like. Staden erbjuder något för alla smaklökar, oavsett om du föredrar en läcker hamburgare eller en vegansk nudelsallad.

Stockholm har allt för dig som älskar shopping. Shoppa i någon av de olika galleriorna, eller upptäck några av specialbutikerna som gömmer sig i gränderna.

Om du hellre känner för lite underhållning, kan du alltid göra ett besök hos Dramaten eller Drottningholms Slottsteater. Eller varför inte gå på en storslagen konsert i Ericsson Globe?

Älskar du djur och natur? Då kan ett besök på Skansen, Fjärilshuset eller Bergianska Trädgården vara något för dig!

Stockholm har en upplevelse för alla, oavsett vem du är eller vad du tycker om!