Reklampostens tid är ute

Det är dags att säga farväl till reklamposten en gång för alla. Ingen vill ha den. Ingen har bett om den. Den är bara irriterande och slösar vår tid. Det är på tiden att fler står upp och säger ”ingen reklam tack”. Ingen förtjänar att stressa på grund av överfulla brevlådor. Det finns så mycket annat viktigt att tänka på under vardagarna. Lägg all tid och energi på viktigare saker istället. Här är varför reklamposten är så dålig och hur du kan göra något åt den.

Dålig reklammetod

Det är verkligen synd att så många företag fortfarande använder sig av reklampost. Varje år produceras hundratusentals ton med reklamblad, reklamtidningar och annonser. Vid tillverkningen av denna reklam går det såklart åt otroliga mängder av resurser. Dessa resurser borde inte användas på något så onödigt och oönskat som just reklam. Med en ingen reklam tack-skylt kan du slippa denna oönskade och onödiga reklam. Våga vara med och göra skillnad du med. Genom att tacka nej till postreklam, gör du verkligen en stor tjänst för miljön. Så vänta inte. Säg ”ingen reklam tack” för att tvinga fram en förändring.

Finns bättre metoder

Det är verkligen viktigt att säga ”ingen reklam tack”. Genom att visa att man inte vill ha denna typ av reklam, tvingas företagen till att använda sig av andra lösningar och metoder. Vi lever ju väldigt digitala liv i dag. Istället för att pumpa våra brevlådor fulla med reklam, kan man lägga ännu mer fokus på reklam online. Detta kräver minimalt med resurser och är därför mycket mer miljövänligt.

Det gäller verkligen att få företagen att förstå vad det är vi egentligen vill ha.

Så säger du nej

Om du vill vara med och säga nej till reklampost, kan du göra det på ett riktigt enkelt och smart sätt. Nämligen med en ingen reklam tack-skylt eller dekal. Men vart kan man få tag på dem? Är det inte svårt att hitta sådana skyltar eller dekaler? Nej, det är jätteenkelt! Det enda man behöver göra är att söka på dekaler till brevlådor på nätet. Då kommer du snabbt att hitta olika sidor som säljer dekaler och skyltar som du kan sätta på din brevlåda.

När du har hittat en sida som verkar bra, beställer du bara hem det du vill ha. Det brukar inte ta speciellt lång tid att få hem sina dekaler. Du kan ha dem redan efter någon enstaka dag. Dessa dekaler och skyltar är billiga. Det gör dem till riktigt bra presenter. Ge bort en till grannen, till dina syskon eller till vem du nu tycker borde ha en.

Man kan även få tag i andra typer av skyltar till sin brevlåda. Man kan till exempel passa på att beställa lite mer dekorativa dekaler eller skyltar när man ändå håller på. Brevlådor är ju oftast ganska tråkiga som de är. Så när du beställer din ingen reklam tack-skylt, passa även på att köpa något lite roligare också.